Tradiciniai šalti užkandžiai šventiniam stalui

  1. administratorius sako:

    Ką svečias pirmiausia pamato prieš šventinę vaišes? Šventinis stalas su šaltais užkandžiais. Šaltųjų užkandžių šventiniam stalui receptai skiriasi pagal tipą, paruošimo būdą, darbo intensyvumą ir ingredientų kiekį. Klasikų klasika, kuri dažnai atsiranda ant kiekvieno stalo yra šalti vieno kąsnio sumuštiniai. Jie gali būti su įvairiais ingredientais, tiek su mėsa, tiek su žuvimi ar įvairiomis užtepėlėmis. Sumuštinių gamyba taip išpopuliarėjo, kad galite užsisakyti ir padėklais, kurie papuošti pagal jūsų pageidavimą, gaminami ant duonos, batono ar specialių maistinių krepšelių, kuriuose gali būti įspaustą užtepėlė ar kitas užkandis.

    Šventiniai šalti užkandžiai

    Šalti užkandžiai tai šventinio stalo pradžia. Šventiniai šalti užkandžiai dažniausiai būna vieno kąsnio. Šalti užkandžiai receptai galite rasti tiek internete, tiek pasiklausę pas savo draugus ar kitus žmones kulinarijos socialinėse grupėse. Šventiniai patiekalai turi būti papuošti ir patiekti tinkamai, net jei tai tik vieno kąsnio sumuštinis ar kitas šaltas užkandis. Stalą paįvairinti gali šalti mėsos užkandžiai šventiniam stalui, šalti lavašo užkandžiai šventiniam stalui, šalti užkandžiai šventiniam stalui ant iešmelių. Taip pat ant šventinio stalo patartina derinti karštus ir šaltus užkandžius.
    Labiausiai namų šeimininkes domina greiti šalti užkandžiai ant šventinio stalo. Pasirinkimas platus, mėsos gaminiai, kepti užkandžiai ir daugelis kitų. Dažniausiai tokie paprasti receptai aktualus namų šeimininkėms, kurios nori paruošti švenčių stalą. Galbūt jus sudomins dar keli patarimai, kurie padės paruošti šaltus užkandžius šventiniam stalui: Jei salotas pasūdysite iš anksto, daržovės išskirs daug sulčių, o tai turės įtakos salotų skoniui.
    Šalti užkandžiai tokie kaip salotos ir kuopos turi būti pasūdytos, tokiu atveju geriau išsilaikys ant šventinio stalo, o su prieskoniais geriau neeksperimentuoti – tai svečiui gali nepatikti. Teisinga būtų tiesiog ant stalo padėti druskinę ir pipirinę, majonezą, garstyčias, krienus ir patiekalą su įvairiomis žolelėmis; Bulves salotoms geriau virti be lupimo ir išvirus nulupti. Verdamos neluptos bulvės netenka 20 % vitamino C, o nuluptos – 40 %; Nudžiūvusius žalumynus laikant šaltame vandenyje su actu, jų išvaizda bus gaivi. Be abejo, vargu ar šventinis stalas apsieis be užkandžių, o kuo didesnė jų įvairovė ir įmantresni, tuo geriau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

//]]>